Маслиново дръвче

Маслиново дръвче
Един монах посадил маслиново дръвче и започнал да се моли: „Господи, изпрати на моето дръвче дъжд”. И Господ изпратил на земята дъжд.

Дръвчето се напоило с влага, а монахът продължил да се моли: „А сега, Господи, моля да изпратиш много слънце – на моето дръвче му е нужна топлина”. И Господ изпратил слънце.

Дървото расло. Монахът продължавал да се моли за него: „Господи, изпрати малко студ, за да укрепнат корените и клоните”. Господ изпратил студ и… дървото загинало.

Монахът много се разстроил. Отишъл при друг монах, за да разкаже историята си и да сподели мъката си.

„Аз също имам маслиново дръвче, виж” – отговорил другият монах. Неговото дърво било израсло прекрасно. „Но аз се молих по-различно. Аз казах на Бога, че той е Творецът на това дръвче и по-добре знае какво му е нужно. Просто молех Бога да се погрижи за него и Той това и прави”.

Това важи и за нас. Ние често искаме това, което сами считаме, че ни е необходимо. Но само Господ знае какво ни е нужно. Доверете Му се напълно!
Оценете притчата:
Рейтинг: 5/5
Свързани теми: Бог, доверие на Бога, изпитание, монах, грижа, израсло, различен
Коментарите са временно ограничени.

5 коментара Маслиново дръвче

 • Squique

  Low potency topical corticosteroids can also be used for short periods to reduce acute inflammation <a href=https://tadalafi.cfd>generic cialis 5mg</a> 1999 03 15 Not applicable US Cipro HC Ciprofloxacin hydrochloride 2 mg 1mL Hydrocortisone 10 mg 1mL Suspension drops Auricular otic Novartis Pharmaceuticals Corporation 1999 03 15 Not applicable US Unapproved Other Products

   
 • Иван Керанджиев

  Пропито с вяра разказче!

  2  
 • Georgi Dimitrov

  Интересно и ...мъдро !

  5  
 • Борислава Тодорова

  Бог винаги знае от какво имаме нужда и ни го дава. Но забравяме да благодарим.

  1  
 • Памела Руменова

  Много добро и мъдро представяне на истината за Божиите премъдрост и всезнание. Амин!

  3